Baby som biter - Multi-Mam NO


Baby som biter

En baby som biter under amming kan være svært smertefullt, men det kan også gjøre ammingen til en ubehagelig opplevelse. Enten det er at brystvorten sår og øm etter tidligere bitt, eller om du er redd for at det vil skje igjen, kan det legge en demper på gleden og kosen ved ammestunden.

Hvordan kan du forhindre at barnet biter?

Husk at det ikke er mulig å bite og die samtidig. Når barnet dier, har det faktisk tungen over nedre tannrekke. De fleste barn prøver ut bitingen ved et eller annet tidspunkt, og i svært mange tilfeller skjer det når barnet er i ferd med å få tenner. Hvis barnet ditt har en tendens til å bite i begynnelsen av ammestunden, så sørg for at barnet gaper godt når du legger det til. Biter det når du legger det til, ta babyen fra brystet, og tilby bitering i stedet. Husk å gi ros når barnet gaper over brystet og dier uten å bite. Når barnet har stillet sulten, og begynner å kjede seg litt, hender det at det prøver å bite. Prøv i så fall å lese ditt barns signaler, følg med på barnet under hele måltidet. Det er lett å lære seg å forutse når barnet skal til å bite. Prøv så å ta det vekk før barnet biter.

Selv om barnet får tenner betyr ikke det at det er slutten på ammingen. Hvis barnet biter fordi det far tenner kan du ta bort barnet fra brystet og la det få bite på for eksempel en bitering.

Noen ganger, hvis du ser på TV eller snakker i telefonen mens du ammer, kan barnet ditt bite for å få oppmerksomhet. La ammingen være for deg og barnet ditt, og fokusere på den lille. Velg et stille rom med dempet belysning der dere ikke blir fortsyrrelset. Dette vil hjelpe deg å holde fokus på barnet ditt, samt holde barnet rolig og avslappet. Snakk gjerne med barnet, hold øyekontakt eller kos med barnet. Dette vil ikke bare gi oppmerksomhet til barnet, men det vil også hjelpe deg å gjenkjenne tegn på at et bitt er på gang.

Hvis barnet ditt er forkjølet kan du prøve å holde barent mer oppreist for gjøre det lettere for barnet å puste.

Alle barn kan lære seg å la være å bite, uansett hvor ungt. Alt du trenger er litt positiv forsterkning og utholdenhet. Bruk en mild og positiv tone for å skryte av den lille når barnet suger seg fast og når de slipper uten at de forsøker å bite.

Hva gjør du hvis barnet biter?

Hvis barnet ditt har en tendens til å bite i begynnelsen av ammestunden, sørg for at barnet gaper godt når du legger det til. Biter det når du legger det til, ta barnet fra brystet, og tilby en bitering i stedet. Husk å gi ros når barnet gaper over brystet og dier uten å bite. Når barnet har stillet sulten, og begynner å kjede seg litt, hender det at det prøver å bite. Prøv i så fall å lese barnets signaler under hele måltidet. Det er lett å lære seg å forutse når barnet skal til å bite, og ta det vekk før det biter. Hvis biting har skadet brystvorten bør du behandle før det blir et sår eller infeksjon. Du kan kjøle ned brystknoppen med is for å stoppe smerten, og legg på en Multi-Mam Kompress for å framskynde tilhelingen. Mellom ammingene kan du bruke litt Balm til beskyttelse.