Hjelp ved tannfrembrudd - Multi-Mam NO


Hjelp ved tannfrembrudd

Hvis barnet ditt er I ferd med å få tenner vet du hvor slitsomt det kan være for hele familien. Selv om symptomer varierer fra barn til barn vil de leste oppleve minst et av de vanlige tegnene på tenner, sikling, bitetrang, irritabilitet, tap av appetitt, urolig søvn, og gniing av kinn og ører . Symptomene oppstår rundt fire dager før tannen bryter ut og varer vanligvis i tra dager. For å hjelpe barnet gjennom prosessen med å få tenner, har vi satt sammen en liste over mulige tiltak som kan bidra til å lindre plagene.

Forsiktig massage av tannkjøttet

Litt lett trykking på tannkjøttet kjennes godt for et barn som er i ferd med å få sine første tenner. Du kan bruke din egen finger eller litt fuktet gasbind, men sørg for at det du putter inn i babyens munn er rent for å unngå å forårsake en infeksjon.

Tannfrembrudd

En bitering eller leker som barnet kan tygge på kan distrahere barnet fra å tygge på husholdningsartikler, tepper eller smykker. De er designet for å være trygge å tygge på, uten ømfintlige deler som kan løsne medføre fare for barnet. Det finnes et godt utvalg av biteringer på markedet, gummi, tre, vibrerende biteringer , plysjleker, etc. Du kan til og med finne "bitesmykker», anheng og liknende som samtidig kan være et trygt tyggeleketøy for den lille.

Avkjøling

Kalde ting kan fungere som smertelindring ved at området som blir kjølt ned blir numment og dermed reduseres smerteopplevelsen. Derfor kan en kald klut eller en avkjølt bitering gjøre underverker for et barn som plages av tannframbrudd. Vær bare sikker på å unngå at det du gir barnet er frossent siden direkte kontakt med is kan føre til skade på gommene. For å få en kjølende effekt kan du dyppe kluten i te, for elsempel kamillete, og så kjøle den ned i kjøeskap. Kamille er kjent for å være beroligende, så det kan kanskje bidra til å berolige barnet. Siden mange barn mister matlysten på grunn av ubehag i gommene kan det være en ide å forsøke med fast føde slik at barnet får noe å tygge på. Prøv også «kald» mat som yoghurt eller moset, avkjølt frukt.

Forhindre irritasjon på huden

Et vanlig symptom under tannframbrudd er økt eller kraftig sikling, noes om kan føre til irritasjon på huden rundt munnen. Tørk barnets ansikt med en myk klut, slik at barnet unngår å være konstant våt i ansiktet.

Lindrende gel

Gel som er spesielt sammensatt for å lindre ved tannframbrudd kan også hjelpe. Vær sikker på at du velger en gel som er sikker og trygg for barnet. Unngå geler med lokalbedøvende midler, siden disse kan ha uheldige bivirkninger. Gelen bør heller ikke inneholde sukker som kan skade de nye tennene, og den bør ha en mild smak som barnet liker. Du kan påføre gel direkte på barnets gommer med en finger, eller di kan smøre gel på barnets bitering eller leke.

Legemidler

Hvis plagene blir for ille og barnet er svært utilpass bør dere rådføre dere med fastlege eller helsesøster om dere kan gi barnet smertestillende legemidler.