Leker å bite i - Multi-Mam NO


Leker å bite i

Når du velger biteleker til barnet er det enkelte saker du bør tenke på. Det viktigste er selvfølgelig om leken egner seg for å bite i, og om den bidrar til å lindre symptomene hos barnet. Uansett, sikkerhet for barnet er viktigst, og under har vi samlet noen saker du bør tenke på.

Se opp for disse matrialene

  • Plastbiteringer , spesielt hvis de inneholder BPA, PVC eller ftalater
  • Malte eller lakkerte biteringer laget i Kina kan inneholde bly, så det er best å unngå dem
  • Eventuelle biteringer som ikke ser solide ut, eller har deler som kan løsne eller brytes av og utgjøre kvelningsfare for barnet

Unngå kjeks som biteleke. De kan inneholde sukker som kan skade tennene.

Trygge biteleker

De beste materialer for en biteleke er naturlige materialer, som 100% naturlig gummi eller bomull. Myke leketøy eller en enkel myk bomullsklut kan gi lindring og glede for den lille. Medisinsk silikon er også trygt og sannsynligvis mest motstandsdyktig mot fysiske skader, og det enkleste materialet å rengjøre.

Når du velger en biteleke, tenk også på hva som kan passe for ditt barn. Hvis barnet ditt foretrekker å tygge på tepper og klær, kan en bomullsleke trolig være mest hensiktsmessig. På den annen side, hvis den lille foretrekker harde overflater og ting å bite i kan du vurdere en leke av en hard gummi eller tre.

Noen ekstra saker du kan se etter i biteleke:

  • Er det lett å rengjøre?
  • Gir det barnet ekstra muligheter for å utvikle for eksempel motoriske ferdigheter?
  • Gir leken ekstra stimulering i form av lyder, eller farger, design, eller ulike teksturer?
  • Kan det avkjøles i kjøleskapet?

For ytterligere lindring lan du avkjøle biteleken I kjøleskapet. Kulden vil hjelpe med å gjøre tannkjøttet litt numment og redusere smerte. Pass på ikke å fryse leken eller gjør den for kald, dette kan skade barnets tannkjøtt. Du kan også legge på lindrende gel på biteleken slik at gelen kommer rett på gommene når barnet biter I leken.

Stell og oppbevaring av biteleker

Rengjør leken etter hver bruk. Avhengig av hva leken er laget av bør du vaske den i oppvaskmaskin eller i vaskemaskinen.

Sjekk biteleken regelmessig for å se om den har skader. Etter hvert som barnets tenner vokser, er det mulig at leken vil får noen merker og skrammer. Hvis leken får skader som gjør at biter kan falle av og svelges av barnet, må du erstatte leken umiddelbart.